Főoldal

Potápi: minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

Publikálva: 2018. február 17.

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.

Tovább a teljes cikkre

A határon túliak ügye nem lehet kampánytéma

Publikálva: 2018. február 17.

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat

Publikálva: 2018. február 2.

A családokat segítő pályázatok mellett tudományos kutatások, képzések, táborok szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" programban - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a tematikus év nyitó rendezvényén pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program

Publikálva: 2018. február 1.

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Nyitórendezvény - Program

Publikálva: 2018. január 29.

2018. február 2-án több mint 200 résztvevővel kerül megrendezésre a 2018 a külhoni magyar családok éve nyitórendezvénye. A rendezvény részletes programja az alábbiakban olvasható.

Tovább a teljes cikkre

Kárpát-medencei családpolitika, a magunk erejéből

Publikálva: 2018. január 11.

A magunk erejéből akarunk a népességfogyás kelepcéjéből kimászni, nem kívánunk bevándorlóországgá válni – fogalmazott portálunknak Potápi Árpád. A nemzetpolitikáért felelős államtitkárság vezetője hozzátette, a magyarság csakúgy, mint más európai nemzetek többsége, demográfiai válsághelyzetben van, amelyből kivezető utat nem a migráció, hanem a hazai és külhoni magyarság családtámogatási rendszerének megerősítése jelenti.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: egymilliárd forint a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei programjaira

Publikálva: 2018. január 9.

A külhoni magyar kisközösségek, vállalkozások, egészségügyi intézmények családbarát tevékenységét támogató pályázatok, valamint képzések, táborok is szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" Kárpát-medencei programjai között, amelyekre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. A tematikus év nyitórendezvénye február 2-án lesz.

Tovább a teljes cikkre

Nyitórendezvény

A 2018 a külhoni magyar családok éve program nyitórendezvényét 2018. február 2-án szervezzük Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció