Főoldal

Nagycsaládosok egyesülete: családbarát Európára van szükség!

Publikálva: 2018. július 16.

"Családbarát Európa" megvalósulását szorgalmazta IX. Családkongresszusán a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE).

Tovább a teljes cikkre

Harmadszor volt Nagyberegen nagycsaládos gyermeknap

Publikálva: 2018. július 4.

Nagyberegen már harmadik alkalommal szervezett nagycsaládos gyermeknapot az Együtt Nagyberegért Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete. Ezúttal azonban nem a középiskola udvarán, hanem a polgármesteri hivatal kertjében, ahol a Bethlen Gábor Alap és a helyi tanács támogatásával az Együtt Nagyberegért Civilszervezet és a szülők összefogva felépítettek egy játszóteret is, ahol egész évben játszhatnak a gyerekek.

Tovább a teljes cikkre

Erdélyi magyar családok fesztiválja Debrecenben

Publikálva: 2018. június 25.

Megkezdődött az Erdélyi magyar családok fesztiválja szombaton délelőtt a debreceni Nagyerdőben.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult a testvércsalád-találkozó programsorozat Beregszászban

Publikálva: 2018. június 18.

A Családháló 2018-ban is ingyenes gyermek-, ifjúsági és családi programokkal várta az anyaországi és határon túli családokat. Június 16-án közel 300 fő vett részt az idén februárban indult programsorozat záró eseményén a Rákóczi-főiskolán.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: a kormány támogatja a szülőföldön maradó Kárpát-medencei vállalkozásokat

Publikálva: 2018. június 13.

A kormány támogatja a szülőföldön boldoguló, családbarát szolgáltatásokat nyújtó Kárpát-medencei vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Mezőkövesden, a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók találkozóján.

Tovább a teljes cikkre

A Vajdaságba érkezett a HelloWood alkotócsoport

Publikálva: 2018. június 11.

A szombati muzslyai program keretében a résztvevőknek a nap végéig kerékpártartót kell készíteniük a rendelkezésükre álló faanyagokból. A program szervezője a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a HelloWood, valamint a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT).

Tovább a teljes cikkre

Utolsó állomásához érkezik a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja

Publikálva: 2018. június 8.

Felvidék, Kárpátalja és Erdély után utolsó állomására, a vajdasági Muzslyára érkezik szombaton a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idei tematikus éve, a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja a HelloWood alkotócsoporttal.

Tovább a teljes cikkre

Nyári óvodaprogram a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával

Publikálva: 2018. május 30.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2018 a külhoni magyar családok éve tematikus program keretében meghirdetett családbarát kezdeményezéseket támogató pályázatnak köszönhetően támogatja az Argumentum Nostrum Egyesület által szervezett és bonyolított Nyári óvodaprogramot.

Tovább a teljes cikkre

Kárpátaljai családok számára rendeznek fesztivált június elején Nyíregyházán

Publikálva: 2018. május 29.

Néptáncbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és számos szabadidős programmal színesített fesztivált rendeznek kárpátaljai családok számára június 9-én Nyíregyházán. A rendezvényre több mint háromszáz határon túli és további több száz hazai családot várnak.

Tovább a teljes cikkre

II. Családok Hete Brassóban

Publikálva: 2018. május 29.

A Brassói Unitárius Egyházközség és a Gondviselés Segélyszervezet Brassó Megyei Fiókjának szervezésében május 5–13. között második ízben került sor a Családok Hete rendezvénysorozatra, melynek célja a családok megerősítése információ átadás és személyes megtapasztalás a közös családi programok révén; a családon belüli elidegenedés fékezése; a magyar családok egymásra találása és közösséggé formálása; valamint a felnevelkedő generáció egészséges identitástudatának formálása, megerősödése.

Tovább a teljes cikkre

A családra összpontosít a Martosi Szabadegyetem hatodik évada

Publikálva: 2018. május 28.

A családra összpontosít idén a felvidéki magyarság egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a Martosi Szabadegyetem, amelynek már partneri programjait is sikerült véglegesíteni - közölte az MTI-vel Gubík László, a rendezvény főszervezője pénteken.

Tovább a teljes cikkre

Családtalálkozó a Millenárison - Ezer család énekel a Ringatóval

Publikálva: 2018. május 22.

Színes, izgalmas családi programok és sok-sok fellépő egy teljes napon át!

2018. május 26. 10:00-18:00

Tovább a teljes cikkre

Anyaországiak és erdélyiek együtt dolgoznak Marossárpatak megszépítésén

Publikálva: 2018. május 17.

Megszépíteni egy-egy külhoni települést a helyi közösség bevonásával – ez a célja a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának és a Hello Wood alkotócsoport munkatársainak, akik szerdán Marossárpatakon barkácsolnak, csütörtökön pedig már Krasznán dolgoznak. Teszik mindezt a 2018-as esztendőre meghirdetett Külhoni magyar családok éve nevű program keretében. Korábban a felvidéki Búcson, majd a kárpátaljai Ráton dolgoztak a közösségszépítők.

Tovább a teljes cikkre

Közösségépítés a ráti gyermekotthonban

Publikálva: 2018. május 13.

A Magyar Állandó Értekezlet 2017 novemberében döntött arról, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve legyen. A program tavaszi körútja során május 10-én a szervezők ellátogattak a Ráti Szent Mihály Gyermekotthonba, ahol a Hello Wood alkotóközösség tagjaival a közös építés, barkácsolás örömével ajándékozták meg a gyermekeket. A szakemberek segítségével az otthon kis lakói modern és praktikus közösségi padot készítettek.

Tovább a teljes cikkre

FELHÍVÁS Ringató foglalkozásvezetők képzésére - Budapest, 2018. június 18-22.

Publikálva: 2018. május 11.

A 2018 a külhoni magyar családok éve program keretében szeretnénk megerősíteni a szülői közösségeket. Ennek érdekében támogatjuk a Ringató foglalkoztatásvezetők képzését.

Tovább a teljes cikkre

Tavaszi és nyári rendezvények a 2018 a külhoni magyar családok éve keretében

Publikálva: 2018. május 3.

A 2018 a külhoni magyar családok éve tematikus év keretében számos rendezvényre, körútra és táborra kerül sor az anyaországban és határon túl 2018 májusa és augusztusa között.

Tovább a teljes cikkre

Kárpát-medencei tavaszi körút a Hello Wood csapatával

Publikálva: 2018. május 2.

A felvidéki Búcson kezdetét vette a 2018 a külhoni magyar családok éve tavaszi Kárpát-medencei körútja a Hello Wood csapatával.

Tovább a teljes cikkre

Semjén: több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitika támogatása az elmúlt nyolc évben

Publikálva: 2018. április 26.

Sikerágazat a nemzetpolitika, amelynek támogatása az elmúlt nyolc év alatt több mint tízszeresére nőtt - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten. A kereszténydemokrata politikus Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral közösen mutatta be a Nemzetpolitikai eredmények 2010-2018 című kiadványt.

Tovább a teljes cikkre

2018 a külhoni magyar családok éve: Felvidéken folytatódott a Kárpát-medencei tavaszi körút

Publikálva: 2018. március 20.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága március 20-án a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében, a Víz utcai Tulipán Óvodában és a Selye János Gimnáziumban tartotta meg Kárpát-medencei tavaszi körútjának felvidéki rendezvényét. A Magyar Védőnők Egyesületével és az Otthon Segítünk Alapítvánnyal közösen megrendezett esemény, amelyet a Bethlen Gábor Alap is támogatott, a 2018 a külhoni magyar családok éve programsorozat felvidéki nyitórendezvénye volt.

Tovább a teljes cikkre

Várandósság, gyermekgondozás – magyarországi szakemberek érkeztek Kárpátaljára

Publikálva: 2018. március 20.

A Magyar Védőnők Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány elindította Kárpát-medencei tavaszi körútját, amelynek első állomása Beregszász volt március 19-én. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával létrejött rendezvény a 2018 a külhoni magyar családok éve program része, melynek célja, hogy a család fontosságára és gyarapítására irányítsa a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre

Marosvásárhelyen folytatódik a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei körútja

Publikálva: 2018. március 7.

2018. március 13-án Marosvásárhelyen folytatódik a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei körútja.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás a 2018 a külhoni magyar családok éve program keretében

Publikálva: 2018. március 7.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Magyarországgal szomszédos egyes országokban nyilvántartott és működő magyar családbarát vállalkozások támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a külhoni magyar családok éve első pályázata

Publikálva: 2018. március 7.

Megjelent a 2018 - a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni, a cél a családbarát vállalkozások támogatása - közölte Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Kárpát-medencei körút

Publikálva: 2018. március 1.

2018. március 1-jén hivatalosan is elindult a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei körútja. A következő állomás: Nagyvárad.

Tovább a teljes cikkre

Sokan érdeklődve vettek részt a védőnői képzéseken Topolyán

Publikálva: 2018. március 2.

A 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei körútjának nyitórendezvényét követően követően a Magyar Védőnők Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány tagjai képzéseket tartottak Topolyán.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: a kormány tevékenysége remélhetőleg hozzájárul az elvándorlás és az asszimiláció mérsékléséhez a külhoni magyarság körében

Publikálva: 2018. március 1.

Reményének adott hangot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Topolyán, hogy a magyar kormány tematikus éveinek, valamint a vajdasági gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően mérsékelhető lesz az elvándorlás és az asszimiláció, valamint minél több magyar fog visszatérni a Vajdaságba, hogy ott találjon boldogulást.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

Publikálva: 2018. február 17.

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.

Tovább a teljes cikkre

A határon túliak ügye nem lehet kampánytéma

Publikálva: 2018. február 17.

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat

Publikálva: 2018. február 2.

A családokat segítő pályázatok mellett tudományos kutatások, képzések, táborok szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" programban - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a tematikus év nyitó rendezvényén pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program

Publikálva: 2018. február 1.

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Nyitórendezvény - Program

Publikálva: 2018. január 29.

2018. február 2-án több mint 200 résztvevővel kerül megrendezésre a 2018 a külhoni magyar családok éve nyitórendezvénye. A rendezvény részletes programja az alábbiakban olvasható.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció