Hírek

2018. július 16. 13:58

Nagycsaládosok egyesülete: családbarát Európára van szükség!

"Családbarát Európa" megvalósulását szorgalmazta IX. Családkongresszusán a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE).

2018. július 4. 10:48

Harmadszor volt Nagyberegen nagycsaládos gyermeknap

Nagyberegen már harmadik alkalommal szervezett nagycsaládos gyermeknapot az Együtt Nagyberegért Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete. Ezúttal azonban nem a középiskola udvarán, hanem a polgármesteri hivatal kertjében, ahol a Bethlen Gábor Alap és a helyi tanács támogatásával az Együtt Nagyberegért Civilszervezet és a szülők összefogva felépítettek egy játszóteret is, ahol egész évben játszhatnak a gyerekek.

2018. június 25. 13:41

Erdélyi magyar családok fesztiválja Debrecenben

Megkezdődött az Erdélyi magyar családok fesztiválja szombaton délelőtt a debreceni Nagyerdőben.

2018. június 18. 14:46

Sikeresen zárult a testvércsalád-találkozó programsorozat Beregszászban

A Családháló 2018-ban is ingyenes gyermek-, ifjúsági és családi programokkal várta az anyaországi és határon túli családokat. Június 16-án közel 300 fő vett részt az idén februárban indult programsorozat záró eseményén a Rákóczi-főiskolán.

2018. június 13. 14:06

Potápi: a kormány támogatja a szülőföldön maradó Kárpát-medencei vállalkozásokat

A kormány támogatja a szülőföldön boldoguló, családbarát szolgáltatásokat nyújtó Kárpát-medencei vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Mezőkövesden, a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók találkozóján.

2018. június 11. 10:34

A Vajdaságba érkezett a HelloWood alkotócsoport

A szombati muzslyai program keretében a résztvevőknek a nap végéig kerékpártartót kell készíteniük a rendelkezésükre álló faanyagokból. A program szervezője a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a HelloWood, valamint a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT).

2018. június 8. 18:11

Utolsó állomásához érkezik a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja

Felvidék, Kárpátalja és Erdély után utolsó állomására, a vajdasági Muzslyára érkezik szombaton a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idei tematikus éve, a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja a HelloWood alkotócsoporttal.

2018. május 30. 13:12

Nyári óvodaprogram a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával

A Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2018 a külhoni magyar családok éve tematikus program keretében meghirdetett családbarát kezdeményezéseket támogató pályázatnak köszönhetően támogatja az Argumentum Nostrum Egyesület által szervezett és bonyolított Nyári óvodaprogramot.

2018. május 29. 16:12

Kárpátaljai családok számára rendeznek fesztivált június elején Nyíregyházán

Néptáncbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és számos szabadidős programmal színesített fesztivált rendeznek kárpátaljai családok számára június 9-én Nyíregyházán. A rendezvényre több mint háromszáz határon túli és további több száz hazai családot várnak.

2018. május 29. 9:32

II. Családok Hete Brassóban

A Brassói Unitárius Egyházközség és a Gondviselés Segélyszervezet Brassó Megyei Fiókjának szervezésében május 5–13. között második ízben került sor a Családok Hete rendezvénysorozatra, melynek célja a családok megerősítése információ átadás és személyes megtapasztalás a közös családi programok révén; a családon belüli elidegenedés fékezése; a magyar családok egymásra találása és közösséggé formálása; valamint a felnevelkedő generáció egészséges identitástudatának formálása, megerősödése.