Hírek

2018. május 17. 15:50

Anyaországiak és erdélyiek együtt dolgoznak Marossárpatak megszépítésén

Megszépíteni egy-egy külhoni települést a helyi közösség bevonásával – ez a célja a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának és a Hello Wood alkotócsoport munkatársainak, akik szerdán Marossárpatakon barkácsolnak, csütörtökön pedig már Krasznán dolgoznak. Teszik mindezt a 2018-as esztendőre meghirdetett Külhoni magyar családok éve nevű program keretében. Korábban a felvidéki Búcson, majd a kárpátaljai Ráton dolgoztak a közösségszépítők.

2018. május 13. 23:33

Közösségépítés a ráti gyermekotthonban

A Magyar Állandó Értekezlet 2017 novemberében döntött arról, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve legyen. A program tavaszi körútja során május 10-én a szervezők ellátogattak a Ráti Szent Mihály Gyermekotthonba, ahol a Hello Wood alkotóközösség tagjaival a közös építés, barkácsolás örömével ajándékozták meg a gyermekeket. A szakemberek segítségével az otthon kis lakói modern és praktikus közösségi padot készítettek.

2018. május 11. 10:24

FELHÍVÁS Ringató foglalkozásvezetők képzésére - Budapest, 2018. június 18-22.

A 2018 a külhoni magyar családok éve program keretében szeretnénk megerősíteni a szülői közösségeket. Ennek érdekében támogatjuk a Ringató foglalkoztatásvezetők képzését.

2018. április 26. 17:15

Semjén: több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitika támogatása az elmúlt nyolc évben

Sikerágazat a nemzetpolitika, amelynek támogatása az elmúlt nyolc év alatt több mint tízszeresére nőtt - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten. A kereszténydemokrata politikus Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral közösen mutatta be a Nemzetpolitikai eredmények 2010-2018 című kiadványt.

2018. március 20. 19:36

2018 a külhoni magyar családok éve: Felvidéken folytatódott a Kárpát-medencei tavaszi körút

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága március 20-án a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében, a Víz utcai Tulipán Óvodában és a Selye János Gimnáziumban tartotta meg Kárpát-medencei tavaszi körútjának felvidéki rendezvényét. A Magyar Védőnők Egyesületével és az Otthon Segítünk Alapítvánnyal közösen megrendezett esemény, amelyet a Bethlen Gábor Alap is támogatott, a 2018 a külhoni magyar családok éve programsorozat felvidéki nyitórendezvénye volt.

2018. március 20. 13:44

Várandósság, gyermekgondozás – magyarországi szakemberek érkeztek Kárpátaljára

A Magyar Védőnők Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány elindította Kárpát-medencei tavaszi körútját, amelynek első állomása Beregszász volt március 19-én. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával létrejött rendezvény a 2018 a külhoni magyar családok éve program része, melynek célja, hogy a család fontosságára és gyarapítására irányítsa a figyelmet.

2018. március 7. 14:23

Megjelent a külhoni magyar családok éve első pályázata

Megjelent a 2018 - a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni, a cél a családbarát vállalkozások támogatása - közölte Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2018. március 2. 9:46

Sokan érdeklődve vettek részt a védőnői képzéseken Topolyán

A 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei körútjának nyitórendezvényét követően követően a Magyar Védőnők Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány tagjai képzéseket tartottak Topolyán.

2018. március 1. 15:58

Potápi: a kormány tevékenysége remélhetőleg hozzájárul az elvándorlás és az asszimiláció mérsékléséhez a külhoni magyarság körében

Reményének adott hangot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Topolyán, hogy a magyar kormány tematikus éveinek, valamint a vajdasági gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően mérsékelhető lesz az elvándorlás és az asszimiláció, valamint minél több magyar fog visszatérni a Vajdaságba, hogy ott találjon boldogulást.

2018. február 17. 22:49

Potápi: minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.