Hírek

2019. január 14. 16:51

Potápi: sikeres volt a külhoni magyar családok éve program

Hatékony és sikeres volt a 2018 - a külhoni magyar családok éve program - értékelt Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten. Kiemelte: a közel egymilliárdos keretből összesen 814 millió forintot pályázati úton osztottak ki, és közel 200 millió forintból szakmai rendezvényeket, programokat valósítottak meg.

2018. december 29. 14:39

Elszakíthatatlan a magyar-magyar összefogás

Több mint 47 milliárd forintot fordít a kormány a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra, a harmadik, kilencmilliárd forintos ütem 2021-ben zárul. Ezzel három év múlva hatvanezer magyar határon túli gyerek járhat magyar intézménybe. Jövőre a külhoni magyar gyermekek éve köré szervezi programjait a nemzetpolitikai államtitkárság, az idei Mátyás király emlékévet pedig a II. Rákóczi Ferenc-emlékév követi 2019-ben.

2018. december 9. 19:06

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten - Képes összefoglaló

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten - Képes összefoglaló

2018. december 7. 18:49

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten külhoni magyar családoknak

December 7-9. között 30 külhoni magyar család érkezik Budapestre a Mesés Advent – Családi hétvége Budapesten nevű programra, amelyet az Egyszülős Központ szervez a határon túli magyar családok számára a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett 2018 a külhoni magyar családok éve keretében.

2018. október 31. 13:15

Potápi: a külhoni magyar politikában meg kell erősíteni a családpolitikai stratégiát

November közepén Budapesten lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Diaszpóra Tanács idei ülése, amely a magyar nemzetpolitika legnagyobb eseménye. Ebből az alkalomból értékelte az elmúlt időszakot, illetve vázolta fel a jövőre várható terveket Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, valamint Szilágyi Péter és Grezsa István miniszteri biztosok. Az államtitkár szerint a külhoni magyar politikai pártoknak az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a családpolitikára. A portálunkat is működtető felvidéki magyar médiaprojekt kapcsán úgy fogalmazott, hogy annak létrehozása szükséges volt, és jó döntésnek bizonyul, amelyet az elkövetkezőkben meg kell erősíteni.

2018. október 12. 16:27

Hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát, amelyre 6-10 éves külhoni magyar óvodások és kisiskolások jelentkezését várják.

2018. szeptember 7. 11:06

Harmadik alkalommal adták át a Példamutató Nagycsalád díját Zentán

Ezúttal a helyi Ivković család érdemelte ki. Zenta Község ezzel a díjjal is szeretné ösztönözni a polgárok család- és gyermekvállalását.

2018. augusztus 23. 16:15

Potápi: 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

A külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2018. augusztus 7. 8:51

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok DemoWood alkotótábora Tokajban

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok számára szervezett DemoWood alkotótábor hétfőn Tokajban.

2018. augusztus 2. 9:53

Grezsa: a magyar kormány célja az, hogy Kárpátalja kapocs és híd legyen az Európai Unió felé

A magyar kormány célja az, hogy Kárpátalja kapocs és híd legyen az Európai Unió felé, ahová Ukrajna egyébként is deklaráltan törekszik - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szerdán Beregszászon.