Hírek

2018. október 31. 13:15

Potápi: a külhoni magyar politikában meg kell erősíteni a családpolitikai stratégiát

November közepén Budapesten lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Diaszpóra Tanács idei ülése, amely a magyar nemzetpolitika legnagyobb eseménye. Ebből az alkalomból értékelte az elmúlt időszakot, illetve vázolta fel a jövőre várható terveket Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, valamint Szilágyi Péter és Grezsa István miniszteri biztosok. Az államtitkár szerint a külhoni magyar politikai pártoknak az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a családpolitikára. A portálunkat is működtető felvidéki magyar médiaprojekt kapcsán úgy fogalmazott, hogy annak létrehozása szükséges volt, és jó döntésnek bizonyul, amelyet az elkövetkezőkben meg kell erősíteni.

2018. október 16. 14:00

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - A szomszédos országokban működő civil, nonprofit és egyházi szervezetek, továbbá vállalkozások családokat segítő tevékenységének támogatása

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény, valamint annak végrehajtásáról szóló 367/2010. (XII.30.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2018. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére az alábbiak szerint:

2018. október 12. 16:27

Hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát, amelyre 6-10 éves külhoni magyar óvodások és kisiskolások jelentkezését várják.

2018. szeptember 7. 11:06

Harmadik alkalommal adták át a Példamutató Nagycsalád díját Zentán

Ezúttal a helyi Ivković család érdemelte ki. Zenta Község ezzel a díjjal is szeretné ösztönözni a polgárok család- és gyermekvállalását.

2018. augusztus 23. 16:15

Potápi: 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

A külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2018. augusztus 7. 8:51

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok DemoWood alkotótábora Tokajban

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok számára szervezett DemoWood alkotótábor hétfőn Tokajban.

2018. augusztus 2. 9:53

Grezsa: a magyar kormány célja az, hogy Kárpátalja kapocs és híd legyen az Európai Unió felé

A magyar kormány célja az, hogy Kárpátalja kapocs és híd legyen az Európai Unió felé, ahová Ukrajna egyébként is deklaráltan törekszik - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szerdán Beregszászon.

2018. július 30. 19:04

Határon túli családszervezetek támogatására írnak ki pályázatot

Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot ősszel a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága - jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Egerben.

2018. július 25. 18:55

Potápi: közel 120 külhoni magyar vállalkozás kaphat támogatást családbarát tevékenységéhez

A külhoni magyar családok éve program keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési felhívásra 760 pályázat érkezett Kárpát-medence szerte, amelyből 118 kap átlagosan 4-5 millió forintos támogatást - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerdán Tusnádfürdőn.

2018. július 23. 19:01

Potápi: a jogvédelem, a diaszpórapolitika és a családok éve is szerepel a szabadegyetem fontosabb témái között

A jogvédelem, a diaszpórapolitika és a családok éve is szerepel a szerdán kezdődő tusnádfürdői nyári szabadegyetem fontosabb témái között - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.