Főoldal

Potápi: sikeres volt a külhoni magyar családok éve program

Publikálva: 2019. január 14.

Hatékony és sikeres volt a 2018 - a külhoni magyar családok éve program - értékelt Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten. Kiemelte: a közel egymilliárdos keretből összesen 814 millió forintot pályázati úton osztottak ki, és közel 200 millió forintból szakmai rendezvényeket, programokat valósítottak meg.

Tovább a teljes cikkre

Elszakíthatatlan a magyar-magyar összefogás

Publikálva: 2018. december 29.

Több mint 47 milliárd forintot fordít a kormány a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra, a harmadik, kilencmilliárd forintos ütem 2021-ben zárul. Ezzel három év múlva hatvanezer magyar határon túli gyerek járhat magyar intézménybe. Jövőre a külhoni magyar gyermekek éve köré szervezi programjait a nemzetpolitikai államtitkárság, az idei Mátyás király emlékévet pedig a II. Rákóczi Ferenc-emlékév követi 2019-ben.

Tovább a teljes cikkre

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten - Képes összefoglaló

Publikálva: 2018. december 9.

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten - Képes összefoglaló

Tovább a teljes cikkre

Mesés Advent - Családi hétvége Budapesten külhoni magyar családoknak

Publikálva: 2018. december 7.

December 7-9. között 30 külhoni magyar család érkezik Budapestre a Mesés Advent – Családi hétvége Budapesten nevű programra, amelyet az Egyszülős Központ szervez a határon túli magyar családok számára a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett 2018 a külhoni magyar családok éve keretében.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: a külhoni magyar politikában meg kell erősíteni a családpolitikai stratégiát

Publikálva: 2018. október 31.

November közepén Budapesten lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Diaszpóra Tanács idei ülése, amely a magyar nemzetpolitika legnagyobb eseménye. Ebből az alkalomból értékelte az elmúlt időszakot, illetve vázolta fel a jövőre várható terveket Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, valamint Szilágyi Péter és Grezsa István miniszteri biztosok. Az államtitkár szerint a külhoni magyar politikai pártoknak az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a családpolitikára. A portálunkat is működtető felvidéki magyar médiaprojekt kapcsán úgy fogalmazott, hogy annak létrehozása szükséges volt, és jó döntésnek bizonyul, amelyet az elkövetkezőkben meg kell erősíteni.

Tovább a teljes cikkre

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - A szomszédos országokban működő civil, nonprofit és egyházi szervezetek, továbbá vállalkozások családokat segítő tevékenységének támogatása

Publikálva: 2018. október 16.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény, valamint annak végrehajtásáról szóló 367/2010. (XII.30.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2018. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

Publikálva: 2018. október 12.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén hatodik alkalommal hirdeti meg Miénk a város! című játékát, amelyre 6-10 éves külhoni magyar óvodások és kisiskolások jelentkezését várják.

Tovább a teljes cikkre

Harmadik alkalommal adták át a Példamutató Nagycsalád díját Zentán

Publikálva: 2018. szeptember 7.

Ezúttal a helyi Ivković család érdemelte ki. Zenta Község ezzel a díjjal is szeretné ösztönözni a polgárok család- és gyermekvállalását.

Tovább a teljes cikkre

Külhoni magyar gyermekpszichológusok képzése - 2018. október 17-19.

Publikálva: 2018. szeptember 5.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idén is meghirdeti képzését a külhoni magyar gyermekpszichológusok, gyermekpszichiáterek és mentálhigiénés szakemberek számára.

Tovább a teljes cikkre

Külhoni magyar gyermekegészségügyi prevenciós szakemberek képzése - 2018. október 3-5.

Publikálva: 2018. szeptember 5.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idén is meghirdeti képzését a külhoni magyar gyermekegészségügyi prevenciós munkában dolgozó szakemberek számára.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

Publikálva: 2018. augusztus 23.

A külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok DemoWood alkotótábora Tokajban

Publikálva: 2018. augusztus 7.

Megnyílt a külhoni magyar fiatalok számára szervezett DemoWood alkotótábor hétfőn Tokajban.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció